Σκοπός & Όραμα

Βασικός και άμεσος στόχος του Συλλόγου μας ηταν η ίδρυση πρότυπου Κέντρου Ημέρας για ενήλικες με αυτισμό και Ξενώνα για άτομα με αυτισμό και η ιδρυση ενος ξενωνα οπου θα μένουν τα αυτιστικα  ατομα ( ορφανά από τους δύο η ένα γονέα.)   Ύψιστος στόχος μας η διασφάλιση των μέσων για μια προστατευμένη και αξιοπρεπή ζωή, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους και κυρίως, όταν δε θα έχουν τη φροντίδα των γονέων τους.


Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:


• Η παροχή τροποποιημένων (δομημένων) προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στο εξελικτικό επίπεδο λειτουργίας των αυτιστικών ατόμων, τόσο στην παιδική, όσο και στην εφηβική, αλλά και στη μετέπειτα ηλικία τους.
• Η εξασφάλιση επαγγελματικής εκπαίδευσης, εξειδίκευσης και προστατευμένης εργασίας, στα αυτιστικά άτομα που έχουν αυτή τη δυνατότητα.
• Η ένταξη των αυτιστικών παιδιών σε κατάλληλα οργανωμένες κοινότητες -για τα άτομα που έχουν ανάγκη ολοκληρωτικής προστασίας-όταν οι οικογένειες τους δε θα μπορούν να τα φροντίσουν πια.
• Για την παροχή κάθε βοήθειας προς τις οικογένειες των αυτιστικών ατόμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα τους
• Για τη διευκόλυνση της επιστημονικής έρευνας σχετικά με τον αυτισμό.
• Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να καταπολεμηθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός των αυτιστικών ατόμων και να διευκολυνθεί η ομαλή κοινωνική ένταξη τους.
Ο Σύλλογος μας επιδιώκει την επίτευξη των παραπάνω στόχων με κάθε δυνατό μέσο όπως:
• Με τη συστηματική και επίμονη ενημέρωση των αρμοδίων κρατικών φορέων, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της Ευρωπαϊκή ς Ένωση ς και κάθε άλλου σχετικού φορέα.
• Με την εξασφάλιση της συνεργασίας και βοήθειας της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλων οργανισμών, εταιρειών, ιδιωτών, κλπ.
• Με την έκδοση σχετικών εντύπων, με αρθρογραφίες στον Τύπο και συμμετοχή σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την ευρύτερη κοινωνική συμμετοχή στα προβλήματα των αυτιστικών ατόμων.
• Με την οργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και οικονομική στήριξη του Συλλόγου και της δράσης του.

Μέχρι σημερα πετύχαμε την ίδρυση κ λειτουργια απο το 2012 του Κεντρου Ημερας για ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού τύπου στο Δωρικό της Αλεξανδρούπολης!!!!

Συνεχίζούμε εντατικά για τον ΞΕΝΩΝΑ ΜΑΣ!!!!! Σας θέλουμε όλους δίπλα μας να κάνουμε και αυτό το όνειρο πραγματικότητα.


Στην Ελλάδα, τα ειδικά θεραπευτικά κέντρα όπου γίνεται διάγνωση, θεραπεία και εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών είναι ελάχιστα, ενώ δεν υπάρχουν -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- ειδικά πλαίσια για την εκπαίδευση και αποκατάσταση -επαγγελματική και κοινωνική- των αυτιστικών παιδιών από την ηλικία των δέκα (18) ετών και άνω.


Και κυρίως, κανένα μέχρι σήμερα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη δια βίου κάλυψη και προστασία των αυτιστικών παιδιών, που αποτελεί και το βασανιστικότερο και βασικότερο μέλημα των γονέων τους, όταν θα κλείσει για αυτούς ο βιολογικός τους κύκλος...


Η δημιουργία ενός καταφυγίου - γιατί περί αυτού πρόκειται και όχι ενός ακόμα Ιδρύματος - πρωτοποριακού σε δομή και οργάνωση για τα ελληνικά δεδομένα, εφόσον θα καλύψει τις ανωτέρω ελλείψεις, που θα στεγάσει τα παιδιά μας από την ηλικία των δέκα (10) ετών περίπου και σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους -ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και δυνατότητές τους είναι ο στόχος, η ευχή και το όραμα όλων εμάς των γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων.


Το όραμα όλων εμάς των γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων είναι να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα τους στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία και να προασπίσουμε τα ισότιμα δικαιώματα τους στη ζωή.


Ετσι μετα απο πολυχρονο και δυσκολο αγωνα, πετυχαμε σε χωρο 6.5 στρεμματων που μας παραχωρηθηκε απο το Δημο Τραιανουπολης, να κάνουμε  ενα κέντρο ημέρας ενηλίκων με διαταραχές αυτιστικού τύπου.


Το Κέντρο μας απασχολεί 23 άτομα, ηλικίας άνω των 18 ετών, προσφερει υποστηρικτικες υπηρεσιες σε αλλους 55 επωφελουμενους και απασχολεί 14 άτομα εξειδεικευμενο προσωπικό:


• Τμήματα ημερήσιας φροντίδας απο τις 08:10 π.μ. έως τις 16:10 μ.μ. παραρέχουν εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας και εκπαίδευσης, με την υποστήριξη της διεπιστημονικής ομάδας του Ιδρύματος (Ψυχίατρο, Ειδικο Παιδαγωγο, Κοινωνικο Λειτουργο, Λογοθεραπευτη, Καθηγητή ειδικής σωματικής αγωγής ) και λοιπό βοηθητικό  προσωπικό

Η λειτουργια του Κέντρου Ημερας χρηματοδοτείται κατά ενα μεγαλο μερος απο τον Τακτικο προϋπολογισμό του Υπουργειου Υγειας.

Ειναι Δομη του Υπουργειου Υγειας και ανήκει στην Ψυχικη υγεια.


Εμεις απο την πλευρα μας ως συλλογος συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ο χώρος αυτός να πληροί παντα όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τόσο σε υλικοτεχνικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, για να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών μας -θεραπευτικές, εκπαιδευτικές, κοινωνικές, ψυχικές- και να τους εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή έκβαση στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μια αξιοπρεπή και προστατευμένη ζωή, όταν δε θα μπορούμε να είμαστε πια κοντά τους...

Ελπίζουμε το κέντρο μας να συνεχίσει να λειτουργει χωρίς προβλήματα για πολλα πολλα χρόνια!!

Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινάμε ακόμη ένα δύσκολο αγώνα, την κατασκευή του ξενώνα μας.

Δύσκολο όραμα πράγματι αλλά με τη βοήθεια της Παναγίτσας μας και των φίλων που μας εμπιστεύθηκαν στο πρώτο  μας έργο και μας βοήθησαν οικονομικά , είμαστε σίγουροι οτι θα τα καταφέρουμε και τώρα .

Υψηλότερος στόχος του αγώνα μας:  Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ!!!

Από 1 ευρώ να βάλουμε όλοι θα τα καταφέρουμε!!

Στη σελίδα μας θα βρείτε τον αριθμό λογαριασμού του συλλόγου μας , καθώς και μέσω PayPal !!!

 

Σας ευχαριστούμε  .

Η Πρόεδρος του Συλλόγου                              Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Ευαγγελία Τεπελή - Μαυρίδου          &             Ουρανία Βενέτη

 

 

Χορηγοί - Συνεργάτες

Γουμενίδης Παναγιώτης

Λογιστικό Γραφείο

Επικοινωνία

Μπορείτε να μας βρείτε καθημερινά 8:00 - 16:00 
Τηλ. 6933297860 
Τηλ. 2551080474
Φαξ: 2551080474 και 2551025757
Ρήγα Φεραίου 3 στην Αλεξανδρούπολη

karakousisdimos

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2012 All Rights Reserved

new logo